TOP 5 MEEST INSPIRERENDE BLOGPOSTS JANUARI 2014

De top 5 meest inspirerende interieur blogposts van januari 2014 is samengesteld door Winnie van Stijlidee. Winnie heeft meer dan 15 jaar ervaring in interieuradvies, kleuradvies en styling. Ze maakt stijlvolle en inspirerende combinaties van meubelen, materialen en kleuren. Door styling brengt ze sfeer, rust en eenheid in het interieur. Bovendien deelt ze graag haar slimme tips en tricks.

Je kunt Winnie en Stijlidee volgen via haar blogTwitterFacebookLinkedinPinterestTumblrGoogle+ en Youtube.

TOP 5 MEEST INSPIRERENDE BLOGPOST

1. WIT WONEN | WINTER WIT

Blogger Danielle blogt regelmatig voor Interieurinspiratie. Haar blog leest als een pagina uit een hip en modern woonmagazine. Helder en puur wisselen nieuwe meubelen en accessoires in wit op het moodboard elkaar af. Bijpassende tekst en informatie zorgen voor een overzichtelijk geheel. Nu de eerste sneeuw in Nederland is gevallen is het heel mooi om ook binnen een witte wereld te gaan creëren. Zelf ben ik dol op een open haard, leuk om hier nu eens een witte gashaard te zien. Een haard geeft lekker veel warmte dus laat die koude winter nu maar eindelijk eens komen!

Fotobron: Homecomfortpress

2. BOOK REVIEW: GYPSY BY SIBELLA COURT

Lifestyle blogger Louise de Miranda van 30’s Magazine geeft dagelijks inspirerende lifestyle tips voor meer stijl en karakter in je interieur. In dit blog beschrijft Louise het nieuwe boek van fotograaf Sibella Court. Ze geeft de tip om als je op reis bent veel foto’s te maken van de sfeer in het land. Later kun je dan zelf thuis de styling aanvullen met kleur, materialen en reissouvenirs om de sfeer te vertalen naar je eigen interieur.  Zelfs een enkele gekleurde veer doet al wonderen, ook al leg je ‘m op een mooi gedecoreerd bord zoals hieronder te zien. Zo kun je eenvoudig zelf de Hippie, Bohemian of Gypsy woonstijl in huis halen.

Foto: sibella court

3. DE TRANSFORMATIE VAN EEN KLEIN SPOORHUIS TOT EEN PRACHTIG WOONHUIS

Wie is er niet dol op Binnenkijkers? Interieurontwerper en blogger Franca de Jong van Villa d’Esta deelt met ons waar haar hart sneller van gaat kloppen. Haar stoere en natuurlijke stijl komen deze maand perfect tot uitdrukking in haar blog over de transformatie van een oud spoorhuis. Staal, beton en glas worden afgewisseld met gras, schelpen en hout. De manier waarop ze teksten en beelden op een natuurlijke wijze mixt in combinatie met de foto’s van Thijs Wolzak maken dit blog uniek.

Foto: Thijs Wolzak

4. DE TYPEMACHINE VAN MARLIES HUISMAN

Ik geloof heel sterk in het thema samen delen = vermenigvuldigen. Een goed voorbeeld hiervan is te lezen in het blog van 101 Woonideeën, geschreven door Floor Roelvink. Ze hield een interview met masterstudente Nederlands Marlies Huisman. Naast fotografie heeft ze een passie voor bloggen, beeld, styling, instagram en Love to Share. Marlies deed mee met de masterclass van Meet The Blogger bij de Toonkamer in Utrecht en toonde daar haar topkwaliteit in fotografie en styling. Sindsdien ben ik een grote fan van haar!

Foto: Marlies Huisman

5. THE MOOD OF NEW FEMKEIDO INTERIOR

Femke en Merel van Femkeido zijn collega interieurontwerpers en bloggers. Ze werken net als ik graag met kleur. Op Instagram volg ik Femkeido al een tijdje vanwege de bijzondere fotografie die ze deelt, van vergrijsde pastellen naar natuurlijk sferen tot veel kleur, dat is waar ik van hou! In dit blog werd ik verrast door de heldere opmaak en de inspirerende foto’s van interieurprojecten. Het moodboard heeft een Scandinavische stijl met een energieke sfeer. Het Orla Kiely behang past dan ook perfect in dit plaatje.  Zo is geen enkele dag meer saai grijs.

Foto: Moodboard Femkeido

 

Hopelijk hebben de blogs van januari u wederom geinsprireerd op het gebied van interieurstyling. Inspireer ook uw vrienden door deze pagina te delen via de onderstaande Twitter- en Facebook-buttons!