De kleuren van de toekomst!

Elk jaar spotten we weer nieuwe trends op het gebied van kleur. Het palet van 2016 gaan we daarom eens onder de loep nemen. Dit palet is verfijnd en rustig, met veel zachte midden tinten. Het is een warm palet met heldere en frisse kleuren. Het digitale tijdperk is steeds belangrijker maar ook de hedendaagse techniek word steeds belangrijker. Toch kijken we graag naar het verleden als inspiratiebron voor het ontwerpen van het nieuwe design van de toekomst.

De kleur van het jaar

Dé kleur van het jaar is okergoud. Een trend die het gouden uur tussen dag en nacht verbeeldt. Deze kleur komt terug in schilderijen van oude meesters als hedendaags design. Deze kleur is prachtig te combineren: ton sur ton, met natureltinten of tot een verrassend geheel.

Kleur trends 2016

Okergoud is dé kleur van het jaar

Visuele ontvoering

Tegenwoordig worden we visueel overvoerd. Alles wat we doen, moet direct worden vastgelegd en op social media worden gedeeld. Hier is de volgende trend geboren: het leven vastleggend. Woord en beeld zijn elkaars tegenstanders niet, nee ze vullen elkaar juist aan. In dit kleurenpallet zien we kleuren terug als inktblauw en grafietgrijs.

Donker en licht zien we ook veel terug in het jaar 2016. Onderzoek wijst uit dat het belang van een ongestoorde nachtrust niet moet worden onderschat en dat we eigenlijk alleen nieuwe energie opdoen in een lichtdichte omgeving. Lichte en donkere tinten wisselen elkaar af.

 

En als laatste de trend vrijheid binnen een kader. Om uzelf terug te vinden, moet je je soms losmaken uit het systeem, ook al is het maar tijdelijk. Het is een idee dat breed aanslaat. Denk bij deze trend aan levendige en speelse kleuren die in toom worden gehouden voor zwart en wit.

Uit een hokje stappen kan eng zijn, maar zo vind je jezelf Collage kleurtrends

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dankzij een blik op het verleden kunnen we de toekomst mooier vormgeven.