Top 5 Meest Inspirerende Blogposts Juni 2015

We hebben weer een nieuwe top 5 meest inspirerende interieur blogposts van Juni 2015. De top 5 is dit keer samengesteld door Jeanine Lodders van Living Fun.

Jeanine stelt zich voor: Ik ben gediplomeerd interieurarchitect. Na mijn studie Architectonische Vormgeving in Utrecht ben ik altijd actief geweest op het gebied van interieurarchitectuur, ontwerp en styling, maar heb ik ook een ruime ervaring opgedaan in de interieur retail-branche. In 2008 heb ik Living Fun opgericht.

Ik ben sterk in ruimtelijke vormgeving, esthetiek, kleur en verlichting, ik heb een goed inlevingsvermogen, luister naar jouw persoonlijke wensen en lever het project binnen het gestelde budget op (kostenraming/projectplanning).

Je kunt Jeanine volgen via:

TOP 5 MEEST INSPIRERENDE BLOGPOST

1. DE SKOGSTA COLLECTIE VAN IKEA

Gevonden op EMS Designblogg

EMS Designblogg is alles over de Scandinavische stijl, het zachte minimalisme en mooie functionalisme. De blog is de Zweedse oudste interieur design blog en bestaat sinds 2005. En aangezien ik 9 hele leuke jaren bij IKEA Nederland heb gewerkt, deel ik graag deze nieuwe collectie met jullie. De Skogsta collectie bestaat uit verschillende producten voor de keuken of eetkamer en zijn volledig gemaakt uit het solide acaciahout. In combinatie met eenvoudige lijnen en meerdere gebruiksopties is het een duurzame keuze, die er ook nog eens geweldig uit ziet!

2. DE EERSTE 3D-OLIEVERSCHILDERIJEN TER WERELD

Gevonden op The Creators projects 

Arron Kuiper uit Wales heeft zijn eigen kunstvorm uitgevonden. In Gel Paintings claimt hij in ieder geval het patent op de eerste 3D-olieverfschildering ooit. Hij maakte de schilderijen door olieverf in een transparante gel op waterbasis via injectienaalden in een bak met water te spuiten.

“Het is alsof je in de lucht schildert, of een soort analoge 3D-print maakt,” vertelt de kunstenaar. Ik vind het prachtige bijna tastbare schilderijen die een eigen “wereldje” laten zien en voor mij als decoratie inspireert om te gebruiken, misschien wel in plaats van groene planten.

3. KIRKBY DESIGN’S COLOURFUL & GRAPHIC OUTDOOR FABRIC COLLECTION

Gevonden op Bright Bazaar

De zomer lijkt eindelijk aan te breken en daar horen vrolijke zomerse kleuren bij. De nieuwe kwalitatieve(outdoor) stoffen van Kirkby design, onderdeel van de ROMO groep zorgen voor een frisse look.

Terrazzo prints zijn 5 in oog springende grote geometrische vormen die je doen denken aan een bakstenen muur (Brick) of vereenvoudigde vlechtwerk die een mooi grafisch effect geven.

Terrazzo, waarna de collectie is vernoemd, is een ingewikkeld mozaïek ontwerp dat geïnspireerd is door de Terrazzo stenen vloeren. Zelf ben ik gek op strepen en is Deck, een hedendaagse kijk op een klassieke ligstoel met een streep die een opvallende selectie van levendige kleuren combineert.

4. SUMMER STYLE

Gevonden op Dust Jacket door Debra

Een paar mooie dingen uit de Antropologie… zeer mooie kwaliteit bedlinnen, prachtige handdoeken, handgesneden houtsnijwerk in de vorm van een lotusbloem op bed hoofdeinde. Deze afbeeldingen en sfeer geven mij een gevoel van vrijheid en brengen mij in een heerlijke vakantiestemming.

5. INSPIRATIE VOOR JE MUUR? 

Gevonden op Vosgesparis uit Amsterdam

De Finse Riika Kantinkoski ken je misschien al van haar succesvolle, inspirerende blog Weekday Carnival. Maar toen ik inspiratie zocht voor deze blogs, heb ik deze nieuwe wanddecoratie ontworpen door Riika gevonden op de blogsite van Vosgeparis. Ook zeer inspirerend om te volgen!

Het zijn prachtige “wandschilderijen”. Ze zijn allemaal uniek en handgemaakt uit verschillende garens. Van deze intensieve handenarbeid, maar ook de fijnheid en kwaliteit kan ik heel gelukkig worden.
pictures by © RK Design

 

Hopelijk hebben de blogs van Juni je wederom geinsprireerd op het gebied van interieurstyling. Inspireer ook uw vrienden door deze pagina te delen via de onderstaande Twitter- en Facebook-buttons!