Natuurlijke houtafwerkingsmiddelen

Osmo hardwax-olie zijdemat (3032) en ultramat (3062)

Uw vloer afwerken en beschermen tegen vlekken? Dat kan met de Osmo Hardwax-Olie.
We lichten in dit adviesartikel twéé top producten van het merk Osmo uit. De Osmo Hardwax-Olie zijdemat (3032) en ultramat (3062) zijn beide geschikt voor de afwerking van houten vloeren, kurk, OSB en meubel oppervlakken. Het mooie aan beide producten is dat ze een zeer goede bescherming bieden tegen vlekken en dat ze niet bladderen en schilferen. Mocht u vloer beschadigd zijn dan is dit door gebruik van deze producten op zeer korte termijn te verhelpen. Dit kan eenvoudig zonder dat alles moet worden kaal geschuurd. Oliën versterken de natuurlijke kleur van het hout en zorgen voor een blijvende rijke uitstraling.

Osmo 3032 Hardwax

Osmo 3062

Breng de olie aan met een roller of vloerborstel. Breng de olie in 2 lagen aan. Na 24 uur is het oppervlak weer droog. Als u uw vloer heeft behandeld met de Osmo Hardwax-Olie is deze volledig bestand tegen wijn, bier, cola, koffie en thee. Voor het onderhoud raden wij u aan om de Osmo Onderhoudswas en de Osmo Wisch-Fix te gebruiken. Het oppervlak dient zuiver, droog (houtvochtigheid maximaal 20 %) en vorstvrij te zijn. Verwijder overig vuil voor het aanbrengen van de olie met een stofzuiger of bezem. Breng vervolgens een dunne laag aan en werk in de richting van de houtnerf. Zorg voor een goede ventilatie tijdens het droogproces. Breng vervolgens een tweede laag op dezelfde manier aan. De droogtijd bedraagt 8-10 uur.

Veiligheidsvoorschriften

Buiten bereik van kinderen bewaren. Aanraking met de ogen en de huid vermijden. Bij aanraking met de ogen onmiddellijk met overvloedig water afspoelen en deskundig medisch advies .

De Osmo Hardwxollie 3032 & 3062 zijn te bestellen in onze webshop