Houten vloer oliën: hoe doe ik dat?

Wij van Parket Onderhoud Service zetten graag uw houten vloer op professionele wijze in de olie. Wilt u zelf uw houten vloer oliën, dan is het verstandig dat u dat heel zorgvuldig doet en de volgende stappen te volgen.

houten vloer oliën

Een houten vloer tijdens het oliën. De kleur van een vloer verandert dus duidelijk.

Houten vloer oliën: hoe doe ik dat?

Stap 1: Maak uw vloer goed schoon door hem stofvrij te maken en vervolgens te dweilen.

Stap 2: Zorg ervoor dat het oppervlak egaal is (spijkers dienen dieper de vloer ingeslagen te worden en noesten dienen opgevuld te worden met bijvoorbeeld het zaagsel van de schuurbeurt van uw vloer).

Stap 3: Wanneer de vloer egaal, droog en stofvrij is kan het oliën beginnen. Raadzaam is om de vloer te behandelen bij daglicht met een temperatuur van rond de 18 graden. Daarnaast is goede ventilatie en de juiste werkmaterialen als poetsdoeken en natuurlijk de olie. Dit is alles is verkrijgbaar in onze webshop.

Stap 4: Wrijf de vloer in met de olie en maak gebruik van een niet pluizende doek. Breng de olie geleidelijk over het oppervlak aan en zorg dat de hoeveelheid gelijk is (wanneer u gebruik maakt van een kleurpigment in de olie, roer deze dan tijdens het olieproces goed door. Kleurpigment is zwaarder dan olie en zakt na verloop van tijd naar de bodem).

Stap 5: Afhankelijk van het type hout kan het olieproces verschillen. Sommige houttypes hebben een extra olielaagje nodig voor een optimaal resultaat, anderen niet.

Stap 6: Als de vloer is geolied kan er 48 uur niet op gelopen worden, ook niet met sokken.

houten vloer oliën

Na het oliën van de vloer kan het zijn dat de vloer nogal glimt. Dit is maar tijdelijk, want de glans zal op den duur afnemen.

Mijn houten vloer laten behandelen door een specialist

Wilt u het oliën van uw vloer liever door een specialist laten doen? Dat kan! Parket Onderhoud Service opereert met zeer ervaren vakmannen die dagelijks allerlei type vloeren in de olie zetten, dus ook uw vloer! Neem daarvoor contact met ons op en maak vrijblijvend een afspraak met een van onze vakkundige adviseurs om uw vloer te laten inspecteren.

Bereken hieronder uw prijs voor het onderhoud van uw vloer en vraag geheel vrijblijvend een offerte aan!

IN 2 MINUTEN EEN PRIJS BEREKENEN