Donkere En Lichte Houten Vloeren

Houten vloeren zijn sinds de Romeinse tijd, toen men bedacht om houten planken in een bepaald patroon neer te leggen als zijnde vloerbedekking, al een trend. Een luxueuze, duurzame, stijlvolle manier om uw huis net dat extra stukje sfeer mee te geven. Daarnaast is een houten vloer een investering voor de lange termijn, daarom is het belangrijk dat u de houten vloer kiest die precies bij u past. Er zijn namelijk talloze soorten houten vloeren: zachte en robuuste houten vloeren, donkere en lichte houten vloeren die vervolgens op allerlei manieren kunnen worden afgewerkt.

donkere en lichte houten vloeren

De stijlvolle, bijna zwarte Bauwerk Flow Edition vloer

De donkere houten vloer

Donkere houten vloeren zijn al lange tijd een trend. Toch zie je dit type houten vloer niet zo vaak als de lichtere variant. Een donkere houten vloer is toch meer een gedurfde variant, omdat een donkere vloer gewoonweg meer opvalt. Niet alleen vanwege de kleur, maar vooral vanwege het contrast met de rest van de ruimte. Vaak zien we dit type vloer terug in woningen waar design een grote rol heeft. Contrasterende meubelstukken en gedurfde kleurvariaties hebben hier vaak de boventoon.

donkere en lichte houten vloeren

De donkere variant van de Bauwerk Cleverpark

Men denkt daarnaast ook vaak dat een donkere houten vloer veel meer onderhoud vergt dan een lichte houten vloer en daarom snel vies lijkt. Dat klopt. Vuil en stof is uiteraard sneller zichtbaar op een donkere vloer dan op een lichtere. Toch kunt u dit, wanneer u de vloer regelmatig schoonmaakt, voorkomen.

Heeft u een woning met veel ruimte en licht, houdt u bovendien van stijlvolle design meubelen? Dan past een donkere houten vloer uitermate goed bij u.

De lichte houten vloer

Het is eigenlijk toch wel de traditionele houten vloer te noemen, de lichte houten vloer. Dankzij de natuurlijke en warme houten kleur is dit toch wel de meest gangbare houten vloer. Dit is meteen een van de redenen waarom deze vloer nog steeds enorm populair is. Een andere reden is dat de vloer met vrijwel ieder interieur te combineren is. Stijlvol en modern, landelijk en authentiek, maar ook minimalistisch en design kan perfect worden gecombineerd met een lichte houten vloer.

donkere en lichte houten vloeren

De grote Bauwerk Quadrato visgraat vloer met een zachte, lichte warme houtkleur

Houdt u van een lichte woning die ruimtelijk doet lijken en wilt u een houten vloer die overal mee te combineren is? Ga dan voor een lichte houten vloer.

donkere en lichte houten vloeren

Een fraaie lichte Eiken Duoplank vloer in de kinderkamer. Een houten vloer op de bovenverdieping is in vele gevallen ook zeer goed mogelijk

De keuze is enorm

Het is, met alle verschillende manieren van afwerken, ook mogelijk om uw vloer door gebruik te maken van olie of lak een heel andere kleur te geven. Heeft u bijvoorbeeld nu een zeer donker geoliede vloer en wilt u toch liever een lichtere vloer? Dan biedt een schuurbeurt een goede kans. De donkere bovenlaag wordt er dan afgeschuurd en geeft u de kans om de vloer af te werken met een lichter gekleurde olie of lak. Vindt u dit alles veel te lastig? Neem dan contact met ons op en maak een afspraak met een van onze adviseurs die u op locatie voorzien van vakkundig advies en u aan de hand van monsterborden alle mogelijkheden laten zien. Bel naar 088 600 2000 of mail naar info@parketonderhoudservice.nl

IN 2 MINUTEN EEN PRIJS BEREKENEN