Wat doet de zomer met uw parketvloer?

Inmiddels zijn we alweer halverwege de zomer en hebben we, verrassend genoeg, al een aantal keren onze gele vriend zien schijnen.  Zulke momenten zijn voor de doorgewinterde Nederlander bijzonder zeldzaam, vandaar dat er dikwijls extra van genoten wordt. Terrasjes, stranden en plassen zijn doorgaans hotspots op zulke dagen waar uitsluitend glimlachende gezichten te zien zijn. Maar wat doe de zomer met uw parketvloer?

De zon breekt door!

De zon breekt door!

Vochtopname van uw vloer

Wat mensen vaak met dit droge weer vergeten is om genoeg te drinken, want uitdroging ligt namelijk op de loer! Dit geldt ook voor uw parketvloer. Lees hier wat u daar tegen kunt doen en bekijk wat wij daarvoor te bieden hebben.

Een zomers kleurtje voor uw vloer

Het mooie, vaak droge weer in de zomer biedt nog veel meer voordelen. Buiten is alles veel aangenamer dan binnen. Daarom is dit een uitgelezen kans om uw vloer te voorzien van een onderhoudsbeurt. Waar het in de winter of in de herfst een enorm gedoe is om alle kasten, tafels, banken en stoelen naar andere plekken te verplaatsen om uw houten vloer leeg te maken, kunt u nu (meestal) zorgeloos uw inboedel naar buiten verplaatsen in uw tuin of op de oprit. Dat is een stuk minder gesjouw naar boven of naar beneden. Neem daarom contact op met ons voor een onderhoudsbeurt (schuren, oliën in diverse kleuren, lakken of reinigen) of voor vrijblijvend advies via info@parketonderhoudservice.nl of bel naar 088 600 2000.

De zon schijnt naar binnen

De zon schijnt naar binnen

Licht maakt lichter

Natuurlijk brengt het schijnen van de zon ook “nadelen” met zich mee. Doordat uw vloer in de zomer vaker wordt blootgesteld aan zonlicht kunt u praktisch niet voorkomen dat uw vloer in de loop der tijd verkleurt. Als uw vloer nieuw is gaat het verkleuringsproces de eerste 6 maanden het snelst, daarna zal het proces enigszins vertragen en na 2 jaar zal uw vloer haar definitieve kleur hebben gekregen. Let wel, het verschil is doorgaans nihil. Vindt u uw vloer na het verkleuringsproces plotseling toch niet meer zo mooi als u hem destijds vlak na de aanschaf vond? Geen zorgen! Door de vloer te schuren en daarna de gewenste kleur olie aan te brengen, kunt u er probleemloos voor zorgen dat uw vloer weer naar uw zin is. Bovendien, daar waar uw vloer verkleurt, verkleurt de rest van uw huis ook!

Kortom, de zomer doet veel goeds met uw parketvloer, mits u gebruik maakt van de juiste oplossingen! Voor meer vragen, adviezen en tips, neem contact op met ons via info@parketonderhoudservice.nl of bel 088 600 2000 en neem een kijkje in onze webshop voor allerlei hulpmiddelen en bijbehorende instructies.