4 tips om uw vloer te laten opvallen

Een vloer is een investering op de lange termijn, daarom is het erg belangrijk dat u uw keuze goed overweegt en alle opties bekijkt. En dat zijn er nogal wat! Kiest u voor bescheiden, robuust en stoer, stijlvol en warm of juist industrieel? Bij Parket Onderhoud Service bent u hoe dan ook aan het juiste adres! Vindt u het allemaal erg lastig, lees dan hieronder 4 tips om uw vloer te laten opvallen en laat u inspireren door de foto’s!

Geesbrug- Eiken Duoplank Rustiek- Naturel

Een warme woonkamer met veel gezellige kleuren en accessoires gecombineerd met een rustieke vloer

De inrichting van uw huis

Wanneer u uw huis gaat inrichten zijn meubelstukken als een bank, een eettafel en stoelen, maar ook kasten of zelfs een keuken dingen waar u snel over nadenkt. Wat voor bank wil ik? Hoe ziet mijn keuken eruit? Een vloer, wat ook zeker bepalend is voor uw inrichting, wordt door uw keuze van uw inrichting zeer beïnvloedt. Kiest u voor veel meubels met veel zitruimte en comfort en grote en handige kasten en heeft u bijvoorbeeld een lichte eiken vloer, dan zal uw vloer zeker minder opvallen. Wanneer u bijvoorbeeld kiest voor weinig meubels in subtiele vormen,  in combinatie met een donkere robuuste vloer, dan zal de vloer er op het eerste gezicht zeker uitspringen. De inrichting van uw huis kan dus zorgen door balans of door verschil de aandacht trekken.

Purperhart in Amsterdam

Minimalistisch en heel stijlvol interieur met een zeer uigesproken paarsbruin kleurende Purperhart Stroken vloer

De kleur van uw inrichting

Kleuren zijn zeer bepalend voor het gevoel wat een ruimte uitstraalt. Zo voelt de kleur wit altijd licht, helder en strak en rood bijvoorbeeld warm, gezellig en vertrouwd. Als er in de inrichting van uw huis aandacht aan één bepaalde kleurtint wordt besteed, dan zal uw vloer zeker meer opvallen. Hoe meer kleur u gebruikt in de ruimte, hoe minder de vloer zal opvallen.

Havelte mozaïek blokpatroon

Een mooi contrast: hippe, felle kleuren tegen een authentieke donkere Mozaïek vloer

De kleur van uw vloer

Misschien wel het meest bepalende van het opvallen van uw vloer, de kleurkeuze van uw vloer. Er zijn diverse behandelwijzes voor diverse soorten vloeren. Geschuurde, geschrobde, gestoomde, maar ook volledig onbehandelde vloeren met allerlei soorten kleuren oliën en lakken. Kiest u voor een, zoals hierboven genoemd staat, subtiele inrichting in dito kleurstellingen, dan is de keuze voor een stoere donkergekleurde vloer een mooie keuze. Beschikt u over een gezellige en warme woning waarin veel leven is, dan is de keuze voor een naturel geoliede rustig ogende vloer een goed idee. De keuze is aan u!

Visgraat verouderd Bloemendaal

Een zwaar verouderde visgraat en een modern interieur, dan valt de vloer wel op!

De legwijze van uw vloer

Een vloer kan op allerlei manieren gelegd worden. Verlijmd op zandcementdekvloer of op Fermacell platen, genageld of zwevend. Zelfs vloerverwarming is tegenwoordig mogelijk in combinatie met een houten vloer. Dit alles heeft uiteraard weinig te maken met het aandacht trekken van uw vloer. Dit geldt echter wel voor de manier waarop de vloer gelegd is. Door in een diepe, lange ruimte de vloer verticaal te leggen zal zorgen voor een ruime indruk, horizontaal zorgt op zijn beurt weer voor een brede look. Het is zelfs mogelijk om een vloer diagonaal te leggen. De keuze is aan u! Daarnaast kunt u er ook voor kiezen om uw vloer door te laten lopen in verschillende ruimtes, bijvoorbeeld van de woonkamer naar de keuken of zelfs van de slaapkamer naar de badkamer. Het is namelijk ook zeer goed mogelijk om een houten vloer in zowel keukens als badkamers te plaatsen, mits u de vloer goed onderhoudt. Zo kan de manier van vloeren leggen wel degelijk het verschil maken!

Bent u toe aan een nieuwe vloer, of wilt u uw huidige vloer onderhouden voorzien van een nieuwe of zelfs andere kleur olie, dan kan dat! Onze adviseurs kunnen u te allen tijde voorzien van advies en tips. Eerlijkheid en vertrouwen staat bij ons altijd voorop. Advies geven doen wij ook telefonisch via 088 600 2000 of per mail: info@parketonderhoudservice.nl