Grenen massieve planken wit geolied, Groningen

Grenen massieve planken behandeld met witte olie op een woonboot in de grachten van Groningen. In het lange maar smalle oppervlakte was het aan ons om deze bestaande vloer een ruimtelijke uitstraling gekregen. Het gebruik van witte houtloog in combinatie met een witte olie was de oplossing. Dit zorgt voor een extra lichte uitstraling voor een ruimtelijk effect, een unieke woning op prachtige locatie.
Masieve Grenen Planken Natuurlijk Wit geolied

Mogelijkheden Grenen massieve planken

Op deze woonboot was onze opdracht om de bestaande vloer te restaureren. De bestaande Grenen vloer is door ons, dankzij meerdere schuurgangen geheel blank geschuurd. Grenen heeft de eigenschap dat deze met enkel een behandeling met olie op den duur vergeelt. Om dit tegen te gaan is de vloer eerst behandeld met een witte houtloog. Dit zorgt voor een lichte basis van de behandeling waardoor vergeling van het hout tegen wordt gegaan. Vervolgens is de vloer behandeld met witte olie om de frisse, ruimtelijke look te creëren.

Grenen heeft de eigenschap weinig pigment op te nemen, dit houdt in dat er weinig gedaan kan worden met de kleur in tegenstelling tot bijvoorbeeld Eiken. Grenen kan worden behandeld met naturel olie, lak of hardwax. Producten met kleurpigment wordt echter lastig,

Wij hebben het echter voor elkaar gekregen om een Grenen vloer wit te kunnen oliën, dit kon al maar op den duur vergeelde het. De oplossing? Het aanbrengen van een basislaag met witte houtloog en vervolgens het aanbrengen van witte olie!

Dit resulteert in een prachtig eindresultaat waardoor je met een Grenen vloer ook qua kleuren nog enkele keuzes hebt.
Masieve Grenen Planken Natuurlijk Wit geolied

Referentie

Een woonboot in de grachten van de prachtige binnenstad Groningen. Een unieke woongelegenheid op een erg bijzondere locatie. De klant heeft altijd al liefde gehad voor het water, een eenvoudige keuze dus om te kiezen voor een woonboot. Dit heeft echter een totaal andere opzet dan een woning, de lange lengte in tegenstelling tot een korte breedte van de woning resulteert in een totaal andere woonsituatie.

Om toch een ruimtelijk effect te creëren was de keuze dus vrij eenvoudig. Brede Grenen planken met een frisse, witte uitstraling. Het plaatsen van het interieur op de juiste plek zorgt ervoor dat er in combinatie met de brede wit geoliede planken toch een effect ontstaat waardoor de smalle bouw van de woonboot toch optimaal wordt benut.

Heeft u verder nog vragen over het onderhoud van uw vloer of wil u graag meer weten over een onderhoudsadvies? Neem dan gerust eens contact met ons op.