Afzelia Pachyloba Schuren En Oliën In Geesbrug

Hoogeveen, het Drentse dorp dat zich vanwege zijn grote omvang en aantal inwoners eigenlijk wel een stad mag noemen, wordt omringd door vele kleine dorpjes. Het ene dorpje is nog niet kleiner dan het andere dorpje. Met iets meer dan duizend inwoners is Geesbrug zo een klein dorpje te noemen. Nu ligt er in een woonboerderij aan de rand van het kleine Geesbrug een prachtige en vooral unieke Afzelia Pachyloba vloer die de eigen parketteurs van Parket Onderhoud Service mogen gaan schuren. Wat een leuke klus!

Afzelia Pachyloba schuren en oliën in geesbrug

De fraaie tekening van het Afzelia Pachyloba hout

Afzelia Pachyloba Geschuurd En Geolied In Geesbrug

De Afzelia Pachyloba is een exotische vloer. In de meeste gevallen zijn exotische vloeren ook hardhout vloeren en dus bestand tegen hoge intensiteit. Dat geldt in dit geval ook voor de Afzelia Pachyloba Planken vloer. Afzelia onderscheidt zich in twee verschillende types: de Afzelia Doussie en de Afzelia Pachyloba. De Pachyloba, zoals in deze klantcase, is de wat wildere variant. De planken van de Afzelia Pachyloba verschillen meer van elkaar en er kan soms ook wat kleurverschil aanwezig zijn. De Doussie daarentegen is wat rustiger en egaler qua uitstraling. De Doussie is in dit geval iets meer gangbaar en de Pachyloba juist gedurfd!

Afzelia Pachyloba schuren en oliën in geesbrug

Een mooie overview!

De Warme Kleuren van Afzelia

Exotische vloeren kenmerken zich door hun vaak warme kleurstellingen. Dat geldt ook voor de Afzelia Pachyloba vloer. De donkergele tot roodbruine kleuren maken van de Afzelia Pachyloba een warme en sfeervolle vloer. Zoals eerder aangegeven is de Pachyloba variant de wildere variant, maar na in aanraking te komen met daglicht/zonlicht zal ook de structuur van de Afezlia Pachyloba iets gelijkmatiger worden. Aangeraden wordt, vanwege de uitgesproken kleur van het Afzelia hout, te kiezen voor neutrale kleuren in de rest van de ruimte. In deze woning is gekozen om alles donker en warm te houden door gebruik te maken van donkere leren meubelstukken en grote houten kasten. Zo behoudt de algemene indruk van het geheel zijn balans.

Afzelia Pachyloba schuren en oliën in geesbrug

De combinatie met het interieur

De Afzelia Pachyloba planken vloer is na drie schuurgangen afgewerkt met een naturel olie om de natuurlijke kleur van het hout te behouden.

Afzelia Pachyloba schuren en oliën in geesbrug

Dit is wat de Pachyloba kenmerkt, het verschil in planken: de wilde tekening op de ene plank en de zachte tekening op de andere plank