Massief Merbau Stroken Vloer, Geschuurd en Semi Mat Gelakt, L.V.V.S. Augustinus, Leiden

De “Sleutelstad”, de bijnaam van de stad Leiden, staat bekend om zijn monumentale panden en bouwwerken in de oude binnenstad. Daarnaast kent de stad een rijke historie als het gaat om studeren. Leiden kent de oudste universiteit van Nederland en biedt woonruimte aan de vele studenten ervan. Zo bevinden zich in de karakteristieke binnenstad vele studentenwoningen, waaronder de woningen aan het Rapenburg. Het Rapenburg is de bekendste gracht van Leiden en wordt al sinds de 17e eeuw “de mooiste straat van Europa” genoemd. Eén van de schitterende grachtenpanden is Rapenburg 24.

Het schitterende Rapenburg 24

Het schitterende Rapenburg 24

Renovatie van het pand

Rapenburg 24 heeft al een flink leven geleefd. Met door de eeuwen heen een flink aantal prominente bewoners gehad, waaronder prins Willem van Oranje in zijn studententijd. Sinds 1926 wordt het pand bewoont door de Leidse Vereniging Voor Studenten Augustinus. De vereniging gebruikt het pand de laatste jaren met name voor feesten, partijen en vergaderingen waardoor het pand intensief gebruikt wordt. Vandaar dat er is besloten om het pand grondig te laten renoveren door allerlei specialisten op verschillende vlakken. Alle monumentale gedeeltes van het pand, waaronder het prachtige plafond, worden volledig gerestaureerd. Sommige plafondornamenten worden zelfs nagemaakt in een mal en teruggeplaatst om het zo in zijn waarde te houden. Daarnaast waren de parketteurs van Parket Onderhoud Service de gelukkigen om de minstens net zo belangrijke Massieve Merbau Stroken vloer onder handen te nemen.

De prachtige plafonds van het karakteristieke pand

De prachtige plafonds van het karakteristieke pand

Eén van de plafondornamenten waar een mal van gemaakt wordt

Eén van de plafondornamenten waar een mal van gemaakt wordt

Massief Merbau Stroken opnieuw in de lak

De klus betrof de vloeren in de bibliotheek, het restaurant en de bestuurskamer. Ondanks dat een Merbau Stroken vloer bekend staat om zijn zeer duurzame karakter vanwege de zeer sterke houtsoort, afkomstig uit Zuid-Oost Azië en dus zeer intensief gebruikt kan worden, vraagt ook deze vloer eens in de zoveel tijd om een grondige onderhoudsbeurt. De vloer van alle vertrekken is voorzien van een zorgvuldige schuurbeurt en is daarna in de semi mat lak gezet om de vertrouwde look terug te krijgen. Het mooie van deze oude Massief Merbau Stroken vloer is dat hij na de onderhoudsbeurt toch nog zijn karakteristieke look behoudt, ondanks dat de vloer weer als nieuw is. Dit mede door de schitterende, authentieke meubelstukken en overige aankleding van de ruimtes. De combinatie van deze elementen en de donkerbruine kleurtinten van de Merbau Stroken vloer zorgt voor een warme sfeer.

De oude vloer voor de onderhoudsbeurt

De oude vloer voor de onderhoudsbeurt

Het Rapenburg in 2016

Na de fikse onderhoudsbeurt van het sfeervolle pand kan het weer verder leven en geleefd worden. Naast de schitterende plafondornamenten en de historische wandtekeningen, schilderijen en foto’s prijkt ook de fraaie Merbau Stroken Vloer weer in het pand. Zo kan de Leidse Vereniging Voor Studenten Augustinus haar pand weer op volle toeren laten draaien.

De strakke Merbau Stroken vloer in de lak gezet

De strakke Merbau Stroken vloer vers in de lak gezet

 

Heeft u verder nog vragen over het onderhoud van uw vloer of wil u graag meer weten over een onderhoudsadvies? Neem dan gerust eens contact met ons op.