Nieuwe vloer? Baltussenvloeren.nl

  • Meer dan 45 jaar ervaring
  • Eigen parketteurs
  • Wij werken door het hele land
  • Afspraak binnen een week

Wengé Stroken Naturel Geolied, Den Haag

Een Wengé stroken parketvloer geeft elk interieur een warme uitstraling. Wengé is een hardhout uit Afrika. Door de diep bruine tot zwarte kleur heeft een Wengé stroken parketvloer een geheel eigen uitstraling die met geen enkele andere houtsoort te evenaren valt. De vloer was toe aan een onderhoudsbeurt om zo de prachtige kleur van het Wengé hout weer terug te krijgen.

Mogelijkheden Wengé Stroken parketvloer

Wengé stroken kunnen worden geleverd in verschillende breedtes, variërend van 71mm tot 180mm breed. Wengé is een houtsoort met een hoge hardheid, ook bevat Wengé hout geen looizuur waardoor het niet mogelijk is om de vloer te behandelen met kleurolie.
Wanneer we kijken naar de unieke uitstraling van een Wengé vloer is dit ook niet nodig. De unieke kleur van Wengé hout is met geen mogelijkheid te evenaren, de warme tinten in combinatie met de mooie tekening in het hout maken het een unieke vloer voor vele jaren leefplezier.
De keuze in afwerking is dan weliswaar beperkt, toch kunnen we nog behoorlijk wat kanten op. Een Wengé stroken parketvloer kan worden behandeld met naturel olie, hardwax of met lak. Elk product met zijn unieke eigenschappen als het gaat om bescherming, glans en kleurweergave.
In dit geval betreft het een Wengé Tapis vloer. Tapis wil zeggen dat de planken zonder mes en groef gelegd zijn. De Wengé vloer is in deze case geschuurd met 3 schuurgangen en kan daarom weer jaren vooruit. Na de schuurgangen is er gekozen om de Wengé stroken te behandelen met naturel olie om de warme tinten eruit te laten springen.

Referentie

Achter deze prachtige Wengé stroken vloer zit een uniek verhaal! De vorige bewoner van deze jaren ’30 woning in Den Haag werkte bij Shell en zat geregeld in Afrika. En wat is er nu mooier dan een handgemaakte vloer uit het binnenland van Afrika?
Deze unieke Wengé stroken vloer is volledig met de hand gemaakt door ambachtslieden in Afrika. Elke Wengé strook is met de hand uit een boom gesneden en vervolgens bewerkt om te kunnen worden gebruikt als vloer.

De vloer is overgekomen uit Afrika na een lange tocht op zee en heeft zijn plekje gevonden in het hartje van Den Haag!
De huidige bewoner was erg te spreken over het verhaal achter deze unieke vloer, genoeg om ondanks dat de vloer niet direct aansloot op de meubels deze toch te laten renoveren. De vloer is volledig geschuurd en opnieuw behandeld met naturel olie. Er is bewust gekozen om de naden tussen de stroken  open te laten om het levendige effect te benadrukken.

 

Is uw vloer ook toe aan een onderhoudsbeurt of wilt u uw vloer een andere uitstraling meegeven? Bereken hieronder uw prijs voor het onderhoud van uw vloer en vraag geheel vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op via ons contactformulier.

IN 2 MINUTEN EEN PRIJS BEREKENEN

 

Meer dan 45 jaar ervaring

Al sinds 1974 leggen en renoveren wij houten vloeren door het hele land! Deze vele jaren ervaring resulteren in prachtige gerenoveerde vloeren!

Volledige garantie

Wij geven garantie op alle werkzaamheden. Is iets na onze werkzaamheden niet naar wens? Neem dan gerust contact met ons op, dan kijken we samen naar een passende oplossing.

Eigen parketteurs

Door ons eigen team van parketteurs kunnen wij de kwaliteit bieden die u van ons mag verwachten. De uitstekende reacties die we mogen ontvangen van onze klanten zijn natuurlijk vooral dankzij hun vakwerk!