Woca Master Colour Oil

Woca Master Colour Oil

Oliebehandeling van houten oppervlakken

Bestand tegen vuil en vloeistoffen zoals water, koffie, thee en rode wijn, verkrijgbaar in verschillende kleuren, geeft het hout een prachtig en ademend oppervlak en heeft het Keurmerk Binnenklimaat.

Wissen

Vanaf: 30,95 Vanaf: 21,65

Product Description

Master Colour Oil biedt kleur en bescherming in één product. De olie dringt het hout binnen en zorgt voor een slijtvast oppervlak met een hoge weerstand tegen water en vuil. Het is perfect voor gebruik binnenshuis op alle onafgewerkte, nieuwe of pas geschuurde oppervlakken in alle houtsoorten.

Woca Master Colour Oil gebruiksaanwijzingen

De product-, kamer- en vloertemperatuur moeten tussen 15-30 °C zijn. De houtvochtigheid mag niet hoger zijn dan 12%. Zorg voor goede ventilatie tijdens het aanbrengen en tijdens het drogen. Het hout moet vooraf geschuurd worden met eindkorrel 100-120. Grondig stofzuigen. Bevochtig het hout met WOCA Intensive Wood Cleaner en laat het minimaal 8 uur laten drogen vóór het aanbrengen van de olie.

1. Het blik Master Colour Oil goed roeren, zowel vóór als tijdens gebruik. Om kleurverschil te voorkomen, dienen blikken met verschillende partijnummers te worden gemengd.

2. Breng de olie in een gelijkmatige laag met een kortharige lakrol (4-6 mm) aan. Werk in kleine ruimtes van niet meer dan 10 m² per keer.

3. Laat de olie gedurende 10-20 minuten indringen. Als de olie snel in het hout trekt, extra olie aanbrengen.

4. Wrijf de olie in het hout tot het oppervlak verzadigd lijkt. Gebruik een éénschijfsmachine met een beige pad voor grote oppervlakken en een handpad bij manueel gebruik voor kleine oppervlakken.

5. Gebruik droge, pluisvrije katoenen doeken of pads om overtollige olie te verwijderen tot het oppervlak niet meer nat lijkt. Ga door totdat het hele oppervlak is bewerkt en de overtollige olie volledig is verwijderd.

6. Voor een goede verzadiging moet het oppervlak binnen 6-12 uur na de eerste toepassing opnieuw worden bewerkt met 1 dl Master Colour Oil per 10 m2. De olie goed inwrijven, zoals beschreven in stap 4+5.

7. Het oppervlak kan na 12-24 uur voorzichtig worden gebruikt en is volledig uitgehard na 5-7 dagen bij 20°C en 55% luchtvochtigheid, waarna tapijten enz. op de vloer kunnen worden gelegd.

Regelmatig reinigen: WOCA Natuurzeep of WOCA Olie Conditioner. Naar behoefte opnieuw in de olie zetten met WOCA Onderhoudsolie of Onderhoudsgel. Opmerking: Houd het oppervlak droog en reinig deze pas nadat de olie 7 dagen heeft kunnen uitharden.

Woca Master Colour Oil Eigenschappen

  • Woca Master Colour Oil is verkrijgbaar in 1L, 2,5L en 5L in 11 kleuren.
  • Droogtijd: 12-24 uur bij 20°C
  • Volledig uitgehard: 5-7 dagen bij 20°C en 55% luchtvochtigheid

Additional Information

Droogtijd

12 – 24 uur

Inhoud

1 Liter, 2,5 Liter, 5 Liter

Kleur

Antiek, Black, Brazil Brown, Castle Grey, Extra Grey, Extra wit, Light Brown, Naturel, Rhode Island Brown, Walnoot, Wit

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

Merk

Woca

Productsoorten

Basisolie, Voorkleuren, Olie

Verbruik

10-12 m2/L

Vloerafwerking

Olie