Aquamarijn Corcol Basisolie Blank

Aquamarijn Corcol Basisolie Blank

Aquamarijn CORCOL beschermt en behandeld op een geheel natuurlijke manier uw vloer. De belangrijkste bestanddelen van Aquamarijn CORCOL basisolie blank zijn onverzadigde sneldrogende oliën die drogen in een reactie met zuurstof, om deze reden is goede ventilatie noodzakelijk, ook bestaat dit product uit zuivere gekookte lijnolie en tungolie.

Wissen

32,95

Product Description

Aquamarijn Corcol basisolie blank beschrijving

Aquamarijn Corcol beschermt en behandeld op een geheel natuurlijke manier uw vloer. De belangrijkste bestanddelen van Aquamarijn Corcol basisolie blank zijn onverzadigde sneldrogende oliën die drogen in een reactie met zuurstof, om deze reden is goede ventilatie noodzakelijk, ook bestaat dit product uit zuivere gekookte lijnolie en tungolie. De oliën voegen verschillende eigenschappen toe: Lijnolie is de snelst drogende plantaardige olie en tungolie (Chinese houtolie) werd in vroeger jaren gebruikt om houten scheepsrompen waterdicht te maken. Corcol is, in tegenstelling tot vrijwel alle andere olieafwerkingen, water- en alcoholbestendig – dus geen kringen of vlekken.

Aquamarijn Corcol basisolie blank gebruiksaanwijzing

Voordat u Aquamarijn Corcol basisolie blank gaat aanbrengen, duurt de voorbereiding ongeveer 20 minuten. De olie voor behandeling goed schudden, en als u dat wilt, mengen met een kleurpigment. Vervolgens de olie dun over de vloer verdelen met behulp van taskitrekker, blokkwast of spaan. De olie moet ongeveer 20 minuten intrekken, daarna dient u met de boenmachine de olie goed in de vloer werken, dit kan met een blauwe pad. Tot slot kan u de vloer compleet droogwrijven. Dit kan u ook met de boenmachine doen, met daarop een witte pad bevestigd, en daaroverheen een goed absorberende katoenen doek. Aquamarijn Corcol Basisolie Blank buiten bereik van kinderen houden, en alle gebruikte materialen zoals doeken etc. Onder water bewaren om zelfontbranding te voorkomen. Na 24 – 48 uur is een met Corcol vloerolie behandeld oppervlak beloopbaar en na zeven tot tien dagen is Corcol vloerolie gepolymeriseerd tot een dichte, taaie beschermlaag, die niet meer oplosbaar is in water of alcohol. Sleutel voor de snelle droging en goede bestendigheid zijn de hoge gehaltes linolzuur en stearinezuur in Corcol.

Aquamarijn Corcol basisolie blank eigenschappen

Aquamarijn Corcol Basisolie blank is verkrijgbaar in: 1 liter en 5 liter
Verbruik: 25 m2/l.
Droogtijd: 24 – 48 uur

Aanvullende informatie

Gebruiksaanwijzing voor de Aquamarijn Corcol basisolie blank.

Additional Information

Merk

Aquamarijn

Verbruik

25m2 p/l

Droogtijd

24 – 48 uur

Levertijd

Voor 17:00 besteld = volgende werkdag in huis

Vloerafwerking

Olie