Nieuwe vloer? Baltussenvloeren.nl

  • Meer dan 45 jaar ervaring
  • Eigen parketteurs
  • Wij werken door het hele land
  • Afspraak binnen een week

Een nieuwe of fris gerenoveerde houten vloer, dat moet geweldig voelen! Wat zult u trots zijn op het mooie product en wat wilt u er maar wat graag lekker van kunnen genieten. Echter, het is uiteraard wel erg belangrijk dat er op die schitterende houten vloer ook met zorg uitgezochte meubels staan. Het is natuurlijk zonde als uw vloer na de makeover vergezeld wordt met hetzelfde meubilair als daarvoor! Dan rest dus de vraag: welke meubels passen bij mijn houten vloer?

Welke meubels passen bij mijn houten vloerLandelijk of modern?

Welke meubels passen bij mijn houten vloer?

Eigenlijk is het antwoord vrij simpel: alle meubels passen bij een houten vloer. Uiteraard verschilt daarin iedereen van mening, maar dat is een kwestie van smaak. Wel is het zo dat er bepaalde meubels/kleuren een vloer meer kunnen accentueren.

Welke meubels passen bij mijn houten vloerDe felle blauwe kleur en het grijs passen perfect bij de lichte houten vloer

Landelijk interieur bij een houten vloer

Wanneer u van een landelijke inrichting houdt betekent dat vaak ook dat er, los van de vloer, verder ook veel hout in uw gewenste inrichting is terug te zien. Probeer hier goed te letten op de afwerking en soorten hout. U kunt een houten kast beter tot zijn recht laten komen wanneer deze van een andere houtsoort is of een andere kleur heeft dan uw houten vloer. Ook is het in deze inrichtingen aan te raden om eens te kiezen voor een andere kleur dan bruin. Het is dus erg belangrijk om te kiezen voor een andere kleur dan uw vloer. Zo valt niet alleen die kleur op, maar ook uw houten vloer!

Welke meubels passen bij mijn houten vloerVeel houten accenten zijn terug te zien in dit landelijke interieur

Modern interieur bij een houten vloer

Een heel ander type inrichting dan hierboven. In dit geval zal uw droominrichting minimalistisch, strak en design zijn. Een type inrichting wat natuurlijk ook perfect bij welk type houten vloer dan ook past. In dit type interieur komt de kleur grijs vaak erg naar voren. Een grijs bankstel of een fraaie grijze wand. In keukens ziet men vaak diezelfde strakke lijnen terug, gecombineerd met RVS(-achtige) materialen. Ook in dit geval doet u er goed aan om te kiezen voor een andere kleur dan uw houten vloer. Om het geheel extra te accentueren is het aan te raden om voor een opvallende andere kleur te kiezen: azuurblauw, pastelkleuren of juist felrood. Dat geeft een prettig resultaat.

Welke meubels passen bij mijn houten vloerDe grijze wanden, de felle kleuren en het gebruik van RVS(-achtig) materiaal tekent het moderne interieur

Materialen bij uw houten vloer

Uw houten vloer wordt pas extra mooi als u andere (natuurlijke) materialen toevoegt aan uw interieur. Kussentjes van wol, een glazen bijzettafel of een mooi Perzisch tapijt. De warmte die een houten vloer uitstraalt wordt nu nog eens extra versterkt. Het klinkt misschien als een overdreven idee, maar het maken van een moodboard waarin u kleuren en type meubels bij elkaar legt, is nog helemaal geen slecht idee!

Welke meubels passen bij mijn houten vloerFraaie accessoires en kleurtinten

Zorg goed voor uw houten vloer

Wat voor meubels u ook gaat combineren met uw houten vloer, zorg er goed voor dat u uw houten vloer goed beschermd. Zorg daarom voor extra preventie om krassen en deuken in uw houten vloer tegen te gaan. Daarvoor maakt u gebruik van viltstrookjes of viltglijders. Verkrijgbaar in onze webshop.

Voor extra inspiratie kunt u een kijkje nemen op onze Pinterest pagina waar u allerlei ideeën kunt vinden aan de hand van foto’s van houten vloeren, maar ook van diverse soorten interieurs. Denkt u dat uw vloer toe is aan een nieuwe onderhoudsbeurt of wilt u een compleet nieuwe vloer, dan voorzien onze adviseurs u op locatie of telefonisch niet alleen van advies over de houten vloer, maar helpen ze ook mee te denken over een passend interieur. Klik dan hier voor ons contactformulier.

Meer dan 45 jaar ervaring

Al sinds 1974 leggen en renoveren wij houten vloeren door het hele land! Deze vele jaren ervaring resulteren in prachtige gerenoveerde vloeren!

Volledige garantie

Wij geven garantie op alle werkzaamheden. Is iets na onze werkzaamheden niet naar wens? Neem dan gerust contact met ons op, dan kijken we samen naar een passende oplossing.

Eigen parketteurs

Door ons eigen team van parketteurs kunnen wij de kwaliteit bieden die u van ons mag verwachten. De uitstekende reacties die we mogen ontvangen van onze klanten zijn natuurlijk vooral dankzij hun vakwerk!