Lecol ProTech FireSeal 5L

Lecol ProTech FireSeal 5L

Let op: merkverandering

Zie productbeschrijving voor meer informatie of neem contact op.

Product Description

HETZELFDE PRODUCT IN EEN NIEUW JASJE

Dit vertrouwde Lecol product wordt sinds kort geleverd onder het merk Loba en is voorzien van een nieuwe productverpakking. Concreet houdt dit in dat het uiterlijk van het product en de breedte in varianten is veranderd. Deze verandering van merk doet niets af aan de kwaliteit van het product. Heeft u alsnog vragen over dit product, neem dan gerust contact op.

 

De nieuwe versie van dit product is Loba WS Sealer FR.

Kijk voor meer informatie over de productnaamveranderingen op de Lecol artikelwijzer.

 


Lecol ProTech FireSeal beschrijving

Lecol ProTech FireSeal wordt gebruikt om uw parket en/of houten vloeren brandwerend te maken. Deze brandwerende laag voldoet aan de eisen volgens NEN 13501-1 klasse Cfl-s1. Over de kleur van uw hout hoeft u uw geen zorgen te maken; Lecol ProTech FireSeal laat geen visuele sporen na, uw kleur blijft dus behouden. Ook zorgt Lecol ProTech FireSeal er voor dat de vloer minder belast wordt. Lecol ProTech FireSeal is makkelijk aan te brengen, droogt uit zichzelf op, en is natuurlijk niet brandbaar. Ten alle tijden moet Lecol ProTech FireSeal in combinatie met andere producten worden toegepast om aan de in de vorige alinea genoemde norm te voldoen. De aan te brengen lagen zijn als volgt: 1 laag Lecol ProTech Primer, 2 lagen Lecol ProTech FireSeal, 1 laag Lecol ProTech 2K Finish (alle varianten toegestaan).

Lecol ProTech Fireseal gebruiksaanwijzing

Lecol ProTech FireSeal niet verdunnen met water. Het product wordt klaar voor gebruik geleverd. Voor het verwerken van Lecol ProTech FireSeal moet u de componenten goed schudden. De harder moet al roerend in een verhouding van 10:1 aan de lak toegevoegd worden, het is belangrijk om altijd de gehele verpakkingen te mengen, omdat het product na openen na 2 uur verwerkt moet worden. Lecol ProTech FireSeal nooit openen als er niet binnen 2 uur gewerkt kan worden. De vloer dient op kamertemperatuur te zijn en hoe hoger de luchtvochtigheid is, hoe trager de lak droogt. De vloer moet voor het aanbrengen van Lecol Protech FireSeal goed geschuurd en gereinigd zijn. U brengt simpelweg de lak aan met de speciale Lecol-waterlakroller vanuit een lakemmer (materiaal dus niet vanuit de verpakking op de vloer gieten). De daaropvolgende laag mag pas aangebracht worden als de vorige laag helemaal droog is. Zoals vooraf genoemd dient de Lecol ProTech FireSeal alleen gebruikt te worden na behandeling met Lecol ProTech Primer, en nadat Lecol ProTech FireSeal is aangebracht, dient vervolgens de Lecol ProTech 2K Finish te worden aangebracht. De lagen zijn dus als volgt: Lecol ProTech Primer gelijkmatig aanbrengen met een roller 100-120 gram/m²; 1 tot 2 uur laten drogen. Lecol ProTech FireSeal gelijkmatig aanbrengen met een roller 120 gram/m², 12 uur laten drogen. polijsten met korrel 120-150. Lecol ProTech 2K Finish gelijkmatig aanbrengen met een roller 120 gram/m².Materialen voorzien van een weekmaker. Deze kunnen namelijk tot verkleuring van de laklaag leiden. In de eerste 14 dagen de vloer niet vochtig afnemen, de vloer niet nader onderhouden, en geen kleden op de vloer leggen. Volledige volharding vindt namelijk plaats na twee weken. Gereedschap meteen reinigen met water en lakrestanten niet in de afvoer laten verdwijnen, maar afgeven bij een speciaal punt voor chemische reiniging. Tijdens het aanbrengen van de lak niet in de ruimte consumeren of roken. Altijd zorgen dat er voldoende ventilatie is, tocht vermijden en het is aanbevolen om tijdens de behandeling handschoenen te dragen.

Lecol ProTech FireSeal eigenschappen

Lecol ProTech is verkrijgbaar in: 5 liter
Verbruik: 8 m2 /120 gram per m2.

Aanvullende informatie

Gebruiksaanwijzing voor de Lecol ProTech FireSeal.
Veiligheidsblad voor de Lecol ProTech FireSeal.

Additional Information

Merk

Lecol

Verbruik

8 – 10m2 p/l

Droogtijd

24 uur

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

Vloerafwerking

Lak