Lecol 2K olie

  • Lecol-2K-Impregneerolie-2,5L-Transparant

Lecol 2K olie

Let op: merkverandering
zie productbeschrijving voor meer informatie of neem contact op.

Product Description

HETZELFDE PRODUCT IN EEN NIEUW JASJE

Dit vertrouwde Lecol product wordt sinds kort geleverd onder het merk Loba en is voorzien van een nieuwe productverpakking. Concreet houdt dit in dat het uiterlijk van het product en de breedte in varianten is veranderd. Deze verandering van merk doet niets af aan de kwaliteit van het product. Heeft u alsnog vragen over dit product, neem dan gerust contact op.

 

De vernieuwde versies van dit product zijn Loba HS 2K Impact Oil Color en Loba HS 2K ImpactOil Transparant.

Kijk voor meer informatie over de productnaamveranderingen op de Lecol artikelwijzer.

 


Lecol 2K Impregneerolie beschrijving

Lecol 2K Impregneerolie is een transparante impregneerolie op basis van natuurlijke grondstoffen, zoals plantaardige oliën en wassen, met een hoog vaste stofgehalte. Lecol 2K Impregneerolie wordt gebruikt voor het oplosmiddelarm impregneren van onbehandelde houten vloeren en parket. Lecol 2K Impregneerolie is ook geschikt voor parket op vloerverwarming. Lecol 2K Impregneerolie  zorgt ervoor dat de natuurlijke kleur en structuur van het hout worden geaccentueerd.

Lecol 2K Impregneerolie gebruiksaanwijzing

Voordat de Lecol 2K Impregneerolie wordt aangebracht, moet de vloer goed geschuurd, droog, vrij van olie, vet, was, lakrestanten en schuurstof zijn. Om een correcte werking van de Lecol 2K Impregneerolie te realiseren moet de vloer niet fijner geschuurd worden dan korrel 120. De Lecol 2K Impregneerolie wordt dun, m.b.v. een microvezelroller 60-80, in één laag aangebracht. Ook kan men, bij vloeren zonder vellingskanten, de Lecol 2K Impregneerolie met een metalen spatel tweemaal aanbrengen. Doe dit met een tussenpauze van 20 minuten. Tussendoor in poetsen met een beige pad. Afhankelijk van het absorbatievermogen van de ondervloer en de verwerkingsmethode verbruikt u gemiddeld 1 liter Lecol 2K Impregneerolie voor 25-35 m2.
Bij het aanbrengen van de Lecol 2K Impregneerolie is het van belang dat de olie zo gelijkmatig mogelijk wordt verdeeld over het oppervlak. Na het aanbrengen heeft de Lecol 2K Impregneerolie 12-24 uur de tijd nodig om te drogen. Voor de volledige doorharding heeft de Lecol 2K Impregneerolie zo’n 7-10 dagen nodig. Binnen deze tijd mag de vloer niet in aanraking komen met water en er mogen geen kleden worden geplaatst op de vloer. Wij raden u aan om naast de Lecol 2K Impregneerolie de vloer te onderhouden met was of onderhoudsolie. Ideaal hiervoor zijn de Lecol WaxCare OH39 of Lecol Step-Stop OH36. Vloeren zonder wax kunnen onderhouden worden met Lecol OilCare OH22 of Lecol Conditioner OH25. Reinigen doet u met Lecol Soap OH23. Door het gehalte aan drogende oliën bestaat bij de Lecol 2K Impregneerolie het gevaar van zelfontbranding.  Laat daarom de met olie gedrenkte doeken, pads, borstels, rollers e.d. onder water of droog het in de buitenlucht.

Lecol 2K Impregneerolie eigenschappen

Lecol 2K Impregneerolie is verkrijgbaar in: 0,75 liter en 2,5 liter transparant
Lecol 2K Impregneerolie is verkrijgbaar in de kleuren: transparant, naturel, wit, wengé, sucupiria, mahonie, kalkgrijs, jotoba, gerookt eiken en bilinga
Verbruik: 25-35 m2 /1l.

Aanvullende informatie

Gebruiksaanwijzing voor de Lecol 2K Impregneerolie.
Veiligheidsblad voor de Lecol 2K Impregneerolie.
Folder van de Lecol 2K Impregneerolie.

Additional Information

Merk

Lecol

Verbruik

30 – 35m2 p/l

Droogtijd

12 – 16 uur

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

Vloerafwerking

Olie