Nieuwe vloer? Baltussenvloeren.nl

  • Meer dan 45 jaar ervaring
  • Eigen parketteurs
  • Wij werken door het hele land
  • Afspraak binnen een week

Om uw mooie houten parketvloer mooi te houden, is onderhoud erg belangrijk. Elk type vloer – afhankelijk van de basisbehandeling – heeft zijn eigen onderhoud nodig. Het onderhoud heeft impact op de levensduur van uw vloer. Goed onderhouden parket gaat generaties lang mee.

1. Binnenshuis schoenen dragen

Een veel voorkomende oorzaak van het beschadigen van houten vloeren, is het dragen van schoenen in huis. Schoenen dragen vaak vuil en viezigheid met zich mee, wat krassen kan veroorzaken. Als u hier rekening mee houdt, heeft dit op de lange termijn een positief effect op de levensduur van uw vloer.

2. Niet vaak genoeg stofzuigen

Deze veelgemaakte fout hangt samen met de vorige; vuil en fijn vuil gaat in de spleten van uw houten vloer zitten. Door te stofzuigen haalt u dit vuil er gemakkelijk weer uit. Let u wel op dat uw stofzuiger geen krassen maakt.

3. Te lang wachten met het opruimen van gemorste vloeistoffen

Als er iets gemorst wordt op de vloer – wat natuurlijk moeilijk te voorkomen is – moet dit zo snel mogelijk schoongemaakt worden. Het is belangrijk vlekken met een absorberende doek schoon te maken, omdat anders een doffe plek kan ontstaan op de vloer. Hierna kunt u met een vochtige papieren doek eventuele resten verwijderen.

4. Verkeerde schoonmaakmiddelen gebruiken

Iedere vloer heeft na zijn basisafhandeling specifieke schoonmaakmiddelen nodig. Het is daarom belangrijk dat u de juiste middelen gebruikt, om ongewenste veranderingen – en soms zelfs schade – aan uw vloer te voorkomen. We raden aan om onderhoudsproducten te gebruiken van hetzelfde merk waarmee uw vloer voor het eerst behandeld is. Is uw vloer geolied met het merk Loba? Dan dient u ook uw vloer te onderhouden met onderhoudsproducten. Hetzelfde geldt voor andere merken in ons assortiment, zoals Woca, Aquamarijn, Floorservice en Osmo. Heeft u vragen over welk product u het beste kunt gebruiken? Neem dan gerust contact met ons op.

5. Teveel zonlicht

De ultraviolette (UV) straling in zonlicht kan sommige houten vloer aantasten. Het zonlicht kan zorgen voor een kleurverandering, die vooral zichtbaar wordt na het verplaatsen van meubelstukken. U kunt uw vloer hiertegen beschermen door op zonnige dagen (buiten)zonwering te gebruiken. Daarnaast bestaan er ook UV-beschermende oliën die het verkleuringsproces kunnen vertragen. Ook kunt u ervoor kiezen uw vloer te roken, waardoor het proces ook vertraagd wordt. Mocht u uw vloer weer in de originele kleur willen herstellen, dan is schuren een mogelijke oplossing.

Meer dan 45 jaar ervaring

Al sinds 1974 leggen en renoveren wij houten vloeren door het hele land! Deze vele jaren ervaring resulteren in prachtige gerenoveerde vloeren!

Volledige garantie

Wij geven garantie op alle werkzaamheden. Is iets na onze werkzaamheden niet naar wens? Neem dan gerust contact met ons op, dan kijken we samen naar een passende oplossing.

Eigen parketteurs

Door ons eigen team van parketteurs kunnen wij de kwaliteit bieden die u van ons mag verwachten. De uitstekende reacties die we mogen ontvangen van onze klanten zijn natuurlijk vooral dankzij hun vakwerk!