Nieuwe vloer? Baltussenvloeren.nl

  • Meer dan 45 jaar ervaring
  • Eigen parketteurs
  • Wij werken door het hele land
  • Afspraak binnen een week

Kinderen en huisdieren op een houten vloer

Maakt mijn kat krassen op de vloer? Wat te doen met een watervlek? Hoe houd ik mijn vloer schoon en netjes? Deze vragen worden vaak gesteld bij ons in de showroom of thuis. Eigenlijk is het antwoord op al deze vragen simpel: kinderen en huisdieren op een houten vloer kan prima. Om te beginnen met krassen op uw houten vloer: een houten vloer heeft van zichzelf een glad oppervlak. Dit is op sommige vlakken erg gunstig, maar voor een kat of een hond niet bepaald. Ze moeten zich namelijk wel staande weten te houden op het gladde oppervlak. Doorgaans draagt een hond of kat geen schoenen of sokken wat vanwege het profiel voor goede grip zorgt. Katten en honden moeten het doen met nageltjes. Deze nageltjes maken de kans op krassen uiteraard groot, houdt daarom de nagels van uw huisdier kort (niet te kort) om dat te voorkomen. Ook helpt het enorm om uw vloer (door ons) te (laten) waxen. Wax zorgt voor een soort coating dat de toplaag extra krasbestendig maakt. Zoals hierboven aangegeven brengt het gladde oppervlak toch ook voordelen met zich mee. Haren, voedsel en andere rommel kan probleemloos verwijderd worden van uw vloer met behulp van een stofzuiger of een doek. Daar waar een vloerbedekking misschien gunstig is voor het houvast van uw huisdier is het daarentegen wel weer erg lastig om hardnekkige vlekken te verwijderen uit een vloerbedekking.

Watervlekken op een houten vloer

Met honden of katten in huis ontkomt u niet aan een drinkbak voor uw geliefde huisdier. Helaas voor u als vloereigenaar heeft uw huisdier niet het vermogen om het water uit de drinkbak zonder te spetteren of te kwijlen te kunnen verorberen. Het is daarom raadzaam om een placemat of mat onder de drinkbak te plaatsen om grove watervlekken te voorkomen.

Kinderen en een houten vloer

Een houten vloer is geen aankoop als een nieuwe broek of een mooie stoel. Een vloer is een investering voor de toekomst, aangezien uw houten vloer levenslang meegaat. Daarom is het logisch dat u deze beslissing goed overdenkt en alle opties bekijkt. Het hebben van kinderen wordt vaak meegenomen in het maken van de beslissing, want kinderen zouden de vloer extra belasten. Uiteraard een waarheid als een koe; een kindje van een jaar of drie rent en vliegt roekeloos door de ruimte en heeft niet het besef wat dat met een houten vloer doet. Wat u wellicht niet weet is dat een houten vloer vele malen sterker is dan bijvoorbeeld laminaat of een pvc vloer. Laat uw kind een glas ranja vallen, dan is dit uiteraard op te lossen met dit product. Dit geldt ook voor modder-, vet- of zuurvlekken. Daarnaast maakt u, door regelmatig te dweilen, al een aanzienlijk kleinere kans voor grote problemen. Wilt u meer advies of heeft u vragen over dit artikel, klik dan hier en wij helpen u heel graag verder! Wilt u weten wat voor onderhoudsproducten wij aanbieden, kijk dan in onze webshop!

Meer dan 45 jaar ervaring

Al sinds 1974 leggen en renoveren wij houten vloeren door het hele land! Deze vele jaren ervaring resulteren in prachtige gerenoveerde vloeren!

Volledige garantie

Wij geven garantie op alle werkzaamheden. Is iets na onze werkzaamheden niet naar wens? Neem dan gerust contact met ons op, dan kijken we samen naar een passende oplossing.

Eigen parketteurs

Door ons eigen team van parketteurs kunnen wij de kwaliteit bieden die u van ons mag verwachten. De uitstekende reacties die we mogen ontvangen van onze klanten zijn natuurlijk vooral dankzij hun vakwerk!