Nieuwe vloer? Baltussenvloeren.nl

  • Meer dan 45 jaar ervaring
  • Eigen parketteurs
  • Wij werken door het hele land
  • Afspraak binnen een week

Wij van Parket Onderhoud Service zetten graag uw houten vloer op professionele wijze in de olie. Wilt u zelf uw houten vloer oliën, dan is het verstandig dat u dat heel zorgvuldig doet en de volgende stappen te volgen.

Houten vloer oliën: hoe doe ik dat?

Stap 1: Maak uw vloer goed schoon door hem stofvrij te maken en vervolgens te dweilen.
Stap 2: Zorg ervoor dat het oppervlak egaal is (spijkers dienen dieper de vloer ingeslagen te worden en noesten dienen opgevuld te worden met bijvoorbeeld het zaagsel van de schuurbeurt van uw vloer).
Stap 3: Wanneer de vloer egaal, droog en stofvrij is kan het oliën beginnen. Raadzaam is om de vloer te behandelen bij daglicht met een temperatuur van rond de 18 graden. Daarnaast is goede ventilatie en de juiste werkmaterialen als poetsdoeken en natuurlijk de olie. Dit is alles is verkrijgbaar in onze webshop.
Stap 4: Wrijf de vloer in met de olie en maak gebruik van een niet pluizende doek. Breng de olie geleidelijk over het oppervlak aan en zorg dat de hoeveelheid gelijk is (wanneer u gebruik maakt van een kleurpigment in de olie, roer deze dan tijdens het olieproces goed door. Kleurpigment is zwaarder dan olie en zakt na verloop van tijd naar de bodem).
Stap 5: Afhankelijk van het type hout kan het olieproces verschillen. Sommige houttypes hebben een extra olielaagje nodig voor een optimaal resultaat, anderen niet.
Stap 6: Als de vloer is geolied kan er 48 uur niet op gelopen worden, ook niet met sokken.

Mijn houten vloer laten behandelen door een specialist

Wilt u het oliën van uw vloer liever door een specialist laten doen? Dat kan! Parket Onderhoud Service opereert met zeer ervaren vakmannen die dagelijks allerlei type vloeren in de olie zetten, dus ook uw vloer! Neem daarvoor contact met ons op en maak vrijblijvend een afspraak met een van onze vakkundige adviseurs om uw vloer te laten inspecteren.
Bereken hieronder uw prijs voor het onderhoud van uw vloer en vraag geheel vrijblijvend een offerte aan!

IN 2 MINUTEN EEN PRIJS BEREKENEN

 

Meer dan 45 jaar ervaring

Al sinds 1974 leggen en renoveren wij houten vloeren door het hele land! Deze vele jaren ervaring resulteren in prachtige gerenoveerde vloeren!

Volledige garantie

Wij geven garantie op alle werkzaamheden. Is iets na onze werkzaamheden niet naar wens? Neem dan gerust contact met ons op, dan kijken we samen naar een passende oplossing.

Eigen parketteurs

Door ons eigen team van parketteurs kunnen wij de kwaliteit bieden die u van ons mag verwachten. De uitstekende reacties die we mogen ontvangen van onze klanten zijn natuurlijk vooral dankzij hun vakwerk!