Nieuwe vloer? Baltussenvloeren.nl

  • Meer dan 45 jaar ervaring
  • Eigen parketteurs
  • Wij werken door het hele land
  • Afspraak binnen een week

Wat betekent de luchtvochtigheid voor uw houten vloer?

In Nederland, België ( en niet alleen in deze landen) hebben we te maken met het zeeklimaat. In het algemeen betekent dit dat er grote verschillen zijn in de luchtvochtigheid tussen de verschillende seizoenen. In de meeste gevallen is de zomer een periode met een hogere luchtvochtigheid dan de winter. In de winter is de luchtvochtigheid een stuk lager, dit resulteert in een droge huid, lippen en ogen. Dat komt dus niet door de kou maar door de lage luchtvochtigheid!

Wat heeft hout te maken met de luchtvochtigheid?

Een houten vloer reageert net als de mens op de schommelingen in de luchtvochtigheid. In de winter kan uw vloer gaan krimpen door de lage luchtvochtigheid. Het vocht wordt dan als het ware uit de houten vloer getrokken. Hierdoor ontstaan scheurtjes in het hout en kunnen er kieren tussen de planken komen.
In de zomer gaat de luchtvochtigheid weer omhoog en de planken zetten weer uit. Dit kan een voordeel zijn omdat de vloer weer uitzet en de kieren en scheurtjes in uw houten vloer weer verdwijnen.
De luchtvochtigheid kan ook dermate stijgen dat de houten planken teveel uitzetten. Hierdoor kan er een bolling ontstaan in de vloer. In het ergste geval kunnen de houten planken zoveel uitzetten dat de planken losknappen uit de vloer.
Een houten vloer is goed te vergelijken met uw huid. Een goed gehydrateerde huid is soepel. Een droge huid heeft kloofjes en scheurtjes. Zo is het ook met hout! U zorgt goed voor uw huid, maar ook uw vloer heeft goede verzorging nodig!

Hoe houd ik de juiste luchtvochtigheid op peil?

Een luchtbevochtiger kan de luchtvochtigheid op peil houden. En dat is niet alleen goed voor uw vloer, maar ook voor u! Veel mensen hebben na de aanschaf van een luchtbevochtiger minder last van zere ogen en een droge huid. En natuurlijk heeft de vloer er ook geen last meer van!
De ideale luchtvochtigheid in huis varieert tussen de 55% en de 65%. Dit kan gemeten worden met een hygrometer, deze meet de luchtvochtigheid in huis en vaak ook de temperatuur en andere leuke snufjes.

Wat is een goede luchtbevochtiger?

Parket Onderhoud Service heeft een ruim assortiment aan luchtbevochtigers van het merk Stadler Form & Boneco in de webshop. Elke luchtbevochtiger heeft zijn eigen specifieke eigenschappen. Wilt u wel graag een luchtbevochtiger maar mag het niet misstaan in uw interieur? Kijk dan naar een luchtbevochtiger van Stadler Form! Uitstekende luchtbevochtigers met een prachtig design.

Wat als de luchtvochtigheid te hoog is?

Is de luchtvochtigheid in huis te hoog? Ook dit is niet goed voor de vloer! In dit geval kunt u gebruik maken van een luchtontvochtiger. Deze trekt het vocht uit de lucht en brengt de luchtvochtigheid terug op het juiste peil.

Problemen door de onjuiste luchtvochtigheid in huis.

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Heeft u toch problemen met uw houten vloer zoals een bolling, scheuren of kieren? Voor snel en deskundig advies kunt u altijd contact opnemen.
Mail of bel 088 600 2000 ( gratis)

Een ruime keuze uit luchtbevochtigers/ ontvochtigers en accessoires.

Parket Onderhoud Service heeft een uitgebreide webshop met een groot assortiment aan luchtbevochtigers, luchtontvochtigers en accessoires voor uw vloer. Wij adviseren u graag over de verschillende modellen en de juiste keuze voor het in topconditie houden van uw vloer.
Luchtbevochtigers Stadler Form
Luchtbevochtigers Boneco
Hygrometers / Weerstations

Meer dan 45 jaar ervaring

Al sinds 1974 leggen en renoveren wij houten vloeren door het hele land! Deze vele jaren ervaring resulteren in prachtige gerenoveerde vloeren!

Volledige garantie

Wij geven garantie op alle werkzaamheden. Is iets na onze werkzaamheden niet naar wens? Neem dan gerust contact met ons op, dan kijken we samen naar een passende oplossing.

Eigen parketteurs

Door ons eigen team van parketteurs kunnen wij de kwaliteit bieden die u van ons mag verwachten. De uitstekende reacties die we mogen ontvangen van onze klanten zijn natuurlijk vooral dankzij hun vakwerk!