Vuren Stroken Vloer, Donker Geolied, Zuidlaren

Net onder Groningen ligt het Drentse dorpje Zuidlaren. Vlakbij het recreatieve Zuidlaardermeer staat de bruisende Brasserie ‘t Hof. Een plek waar grote en kleine gezelschappen terecht kunnen voor een borrel en een hapje, een drankje of een diner. Om haar gasten zo goed mogelijk te kunnen verwelkomen is ‘t Hof van Zuidlaren onlangs een renovatie ondergaan. Zo ziet het pand er nu verfrissend en nieuw uit. Ook de een van de houten vloeren van het pand werd meegenomen in dit renovatieproces. Onze eigen parketteurs namen deze renovatie voor hun rekening.

vuren stroken vloer

De fraaie donkere kleur van de verouderde Vuren Stroken Vloer met de zichtbare spijkers

Vuren Stroken Vloer, Donker Geolied

De te renoveren vloer ligt in de Hofkamer, een van de zalen die vaak verhuurd wordt voor grote groepen. Het betreft een Vuren Stroken Vloer die gespijkerd zit aan de onderliggende balken. Een bestaande vloer dus, wat perfect bij de sfeer van de rest van het pand past. Vurenhout heeft normaliter een erg gele kleur en die kleur wilde Brasserie ‘t Hof juist niet zien. Daarom is er gekozen om de vloer na het schuren te behandelen met een donkere olie. Om de olie extra goed te laten inwerken en te laten terugkomen, is de vloer eerst gedweild. Een vochtige vloer neemt namelijk meer olie op.

vuren stroken vloer

De donkere houten vloer geeft de ruimte een warme sfeer mee

Gespijkerd aan de ondervloer

De Vuren Stroken Vloer is gespijkerd aan de ondervloer. De ondervloer betreft slechts alleen balken. Deze Vuren Stroken Vloer is dus een zogeheten constructievloer. Er is bewust gekozen om de vloer niet te spijker, maar te drevelen. Zo zijn de spijkers nog zichtbaar wat bijdraagt aan het verouderde uiterlijk van de vloer.

vuren stroken vloer

Een mooie overview van de vintage uitstraling die de Hofkamer van Brasserie ‘t Hof biedt

Authenticiteit van top tot teen

Zuidlaren is een brinkdorp en dat is in veel opzichten duidelijk terug te zien. Deze authentieke uitstraling wil Brasserie ‘t Hof dan ook terug laten komen in haar pand. Door gebruik te maken van allerlei vintage interieuraccessoires als de stoelen, de lampen en de fraaie stellingen in de Hofkamer past de donkere Vuren Stroken Vloer nog beter in het geheel. In andere ruimtes wordt juist meer de nadruk gelegd op modern en strak. Zo wordt een mooie middenweg gevonden.

vuren stroken vloer

Een combinatie van warmte en sfeer

Hieronder een mooie sfeerimpressie van de vloer in vogelvlucht!

Is uw vloer ook aan een onderhoudsbeurt toe? Bereken hieronder uw prijs voor het onderhoud van uw vloer en vraag geheel vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op voor vragen over uw vloer via ons contactformulier.

IN 2 MINUTEN EEN PRIJS BEREKENEN