Nieuwe vloer? Baltussenvloeren.nl

  • Meer dan 45 jaar ervaring
  • Eigen parketteurs
  • Wij werken door het hele land
  • Afspraak binnen een week

Zand schuurt de vloer, Stofzuig of veeg daarom dagelijks uw houten vloer.

Zand en kleine steentjes schuren de vloer en zorgen voor krassen die moeilijk weer te verwijderen zijn. Stofzuig daarom dagelijks de vloer met de borstels naar beneden zodat de stofzuigerpoot geen krassen achterlaat.

Schaf een goede deurmat aan, zo voorkom je inloop van vuil.

Een goede schoonloopmat die het vuil goed vasthoudt voorkomt een hoop vuil op de houten vloer. Voorkomen is altijd beter dan genezen.

Maak de vloer wekelijks schoon met een uitgeknepen vochtige doek.

Wekelijks uw parketvloer schoonmaken zorgt ervoor dat u al het vuil van de vloer verwijderd, dit kan eventueel in combinatie met de daarvoor bestemde zeep.

Pas op met scherpe voorwerpen die uw parketvloer kunnen beschadigen.

Scherpe voorwerpen kunnen diepe krassen achter laten in het hout die moeilijk of niet te verwijderen zijn, pas op met hoge hakken en  andere scherpe voorwerpen op uw houten vloer.

Plaats viltjes onder stoel- en tafelpoten, zo voorkom je krassen in het parket.

Stoelen die vaak worden verplaatst kunnen voor krassen op de houten vloer zorgen. Plaats viltjes onder de stoelen en andere voorwerpen die vaak worden verplaatst. Zo voorkomt u krassen.

Wees voorzichtig met vocht op uw houten vloer.

Vocht is een grote boosdoener voor hout, en helemaal voor een massieve parketvloer verwijder vocht zo snel mogelijk van de vloer. Het is mogelijk dat u de komende dagen nog last heeft van een wat donkerdere vlek in het hout. Dit verdwijnt vanzelf na verloop van tijd.

Plaats plantenbakken nooit  direct op de parketvloer.

Plantenbakken zijn niet altijd goed afgesloten, zet onder uw plantenbak een schaaltje of bord zodat er geen eventueel vocht en kalk op de vloer kan lopen. Dit kan diep in het hout trekken en is dan niet eenvoudig en in sommige gevallen helemaal niet meer te verwijderen.

Gebruik uitsluitend de aangewezen onderhoudsmiddelen voor uw houten vloer

Andere schoonmaakproducten dan dat u voor uw parketvloer heeft gekregen kunnen de vloer en de olie/lak aantasten. Gebruik geen schoonmaakmiddel, bleek en andere middelen. Wanneer u nieuwe schoonmaakmiddelen voor uw vloer nodig heeft kunt u deze bestellen in onze webshop.

Zorg voor een goede luchtvochtigheid in huis.

De luchtvochtigheid in uw huis is belangrijk voor uw houten vloer. Een te lage luchtvochtigheid kan zorgen dat de vloer gaat krimpen (er ontstaan kieren) en een te hoge luchtvochtigheid kan ervoor zorgen dat de vloer uit gaat zetten, en er bollingen  in de vloer gaan ontstaan. Zorg dat de luchtvochtigheid in uw huis tussen de 50 en de 65 % ligt. Is dit niet zo dan is het een goede keuze om een ontvochtiger of bevochtiger aan te schaffen.

Bij ernstigere gevallen neem contact op met een parketexpert.

Wanneer u ondanks deze tips toch problemen heeft met uw houten vloer neem dan contact met een expert. Die kan u altijd verder helpen en eventueel de schade komen bekijken. Probeer het probleem in ergere gevallen niet zelf op te lossen maar laat dit over aan een specialist.

Meer dan 45 jaar ervaring

Al sinds 1974 leggen en renoveren wij houten vloeren door het hele land! Deze vele jaren ervaring resulteren in prachtige gerenoveerde vloeren!

Volledige garantie

Wij geven garantie op alle werkzaamheden. Is iets na onze werkzaamheden niet naar wens? Neem dan gerust contact met ons op, dan kijken we samen naar een passende oplossing.

Eigen parketteurs

Door ons eigen team van parketteurs kunnen wij de kwaliteit bieden die u van ons mag verwachten. De uitstekende reacties die we mogen ontvangen van onze klanten zijn natuurlijk vooral dankzij hun vakwerk!